Despre ceea ce sunt…

Eram clasa a x-a.Se anunțase inspecție la matematică. Recunosc, matematica nu m-a fascinat niciodata, toată viața mea de elevă am facut un fel de pact: să ma-nteleaga atât cât eu am înțeles-o pe ea. Si pentru că nu-mi plăcea să fiu niciodată ” în ultima bancă” , învățam formule, definiții, tot ce ma salva din ecuația asta necunoscuta a vieții… matematica. 🙃
Vine ora de mate. O data cu ea si doi inspectori. Doamna, ma pofteste la tabla. Îmi pică o ecuație logaritmica.Logaritmii, „prietenii” mei… Ma-nsir pe tabla, mai cu o idee, mai cu ce învățasem, reușesc să-l rezolv.
Însă, nemulțumirea față de mine, s-a instalat in toata ființa mea. Mi se păruse ca am stat o veșnicie… Mii de gânduri precum: ” as fi putut fi mai bună”, … „cred ca doamna s-a supărat pe mine”, … „sunt o moşcăită”, etc…
Fulgerator, imi trece prin cap o idee. Mă ridic si fără sa spun nimanui, plec. Încetinesc in fața cancelariei si cu vocea tremurânda, rog o doamna profesoara s-o cheme pe doamna Marinache, profesoara de matematica. Iese doamna. Mirată, îmi spune:
– Ce s-a intamplat,Vali?
-Doamna profesoara, îmi cer scuze, cred ca v-am supărat, dvs. v-ati pus nădejdea in mine si eu… n-am fost atât de buna…Vă rog să ma iertați!
Ma îmbrățișeaza si-mi spune : „Cum sa fiu supărata?! A fost bine! Daca ar fi toti copiii ca tine, ce bine ar fi!”
Doamne, câtă liniște mi-au dat atunci acele cuvinte, acea îmbrățișare! Si ce insomnii as fi avut daca nu m- aș fi dus! Era atât de important să nu dezamăgesc un om pe care-l admiram dumnezeiește si pentru care insemnam ceva… Astăzi, ma uit in urmă. La ceea ce am fost si Slava Domnului, mai sunt!

Un gând despre „Despre ceea ce sunt…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s