Despre ceea ce sunt…

Eram clasa a x-a.Se anunțase inspecție la matematică. Recunosc, matematica nu m-a fascinat niciodata, toată viața mea de elevă am facut un fel de pact: să ma-nteleaga atât cât eu am înțeles-o pe ea. Si pentru că nu-mi plăcea să fiu niciodată ” în ultima bancă” , învățam formule, definiții, tot ce ma salva din ecuația asta necunoscuta a vieții… matematica. 🙃
Vine ora de mate. O data cu ea si doi inspectori. Doamna, ma pofteste la tabla. Îmi pică o ecuație logaritmica.Logaritmii, „prietenii” mei… Ma-nsir pe tabla, mai cu o idee, mai cu ce învățasem, reușesc să-l rezolv.
Însă, nemulțumirea față de mine, s-a instalat in toata ființa mea. Mi se păruse ca am stat o veșnicie… Mii de gânduri precum: ” as fi putut fi mai bună”, … „cred ca doamna s-a supărat pe mine”, … „sunt o moşcăită”, etc…
Fulgerator, imi trece prin cap o idee. Mă ridic si fără sa spun nimanui, plec. Încetinesc in fața cancelariei si cu vocea tremurânda, rog o doamna profesoara s-o cheme pe doamna Marinache, profesoara de matematica. Iese doamna. Mirată, îmi spune:
– Ce s-a intamplat,Vali?
-Doamna profesoara, îmi cer scuze, cred ca v-am supărat, dvs. v-ati pus nădejdea in mine si eu… n-am fost atât de buna…Vă rog să ma iertați!
Ma îmbrățișeaza si-mi spune : „Cum sa fiu supărata?! A fost bine! Daca ar fi toti copiii ca tine, ce bine ar fi!”
Doamne, câtă liniște mi-au dat atunci acele cuvinte, acea îmbrățișare! Si ce insomnii as fi avut daca nu m- aș fi dus! Era atât de important să nu dezamăgesc un om pe care-l admiram dumnezeiește si pentru care insemnam ceva… Astăzi, ma uit in urmă. La ceea ce am fost si Slava Domnului, mai sunt!

1 gând despre „Despre ceea ce sunt…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s